Demissiona tot lo govèrn rus pels cambiaments autoritaris que preten Putin


Lo Govèrn rus, dirigit per Dmitri Medvédev, a presentat la siá demission en blòc aquel dimècres, moments après que lo president Vladímir Putin anonciès, en lo sieu discors annal a la nacion, un ensems d'idèas per modificar la Constitucion que poirián permetre a l'actuala cap del Kremlin manténer la siá influéncia un còp li calga abandonar la direccion de l'Estat en lo 2024.

Las esmenas somesas per Putin redusisson substancialament las atribucions de la presidéncia e aumentan las del primièr ministre. En primièr luòc, lo cap de Kremlin prepausa tornar la potestat a l'organ legislatiu perque escuelha al cap de Govèrn. A l'ora d'ara, la Duma, la Cambra bassa de Parlament, es ocupada per fòrças oficialistes de l'oposicion que questionan pas las principalas decisions presidencialas, de sòrta qu'aquel organ sometriá pas problèmas a cap de candidat avalat dempuèi l'oficialitat.

En segond luòc, lo mandatari somet enduresir las condicions que li cal amassar quina aspiranta que siá a cap de l'Estat, coma aumentar de 10 a 25 ans lo periòde de residéncia a Russia. Totas aquelas modificacions seràn somesas a referendum un còp siá estat aprovat pel legislatiu.

Los cambiaments son importants e, segon coincidisson los expèrts, ensajan facilitar a l'actual cap d'Estat la succession, en permetent que pòsca manténer lo sieu pes en los afars de govèrn s'o desirèsse aital un còp aja ja acabat lo sieu mandat. L'actuala Carta Magna, tala coma es redigida, li permet pas se presentar a la reeleccion en lo 2024.

.