Lo cap del govèrn de l'Iraq anóncia que demissiona mas detalha pas quand o farà


Los manifestants demandan un cambiament radical d’un sistèma politic marcat per la corrupcion, l'assassinat e lo sectarisme, eiretatge de l'invasion nòrd-americana del 2003. E despreś de dos meses de l’inici de las protèstas popularas, lo primièr ministre iraquian, Adil Abdul-Mahdi, a anonciat, en un comunicat, que demissiona. 

La siá casuda arriba après que la violenta repression policèra aplicada pel govèrn de l'Iraq -qu'a ja provocat mai de 400 mòrts e de divèrses milièrs de ferits- a pas pogut eliminar las mobilizacions.

Coma lo pròpri Abdul-Mahdi a reconegut, la siá decision se vegèt influida per la peticion que lo Ali a lo-Sistani faguèt dins lo Parlament perque li retirèsse lo sieu supòrt. “En responsa a aquela crida, e per facilitar las causas, presentarai dins lo Parlament la miá demission”, explica en lo sieu comunicat, se plan pas precisa cap de data pel renonciament. 

Abdul-Mahdi, qu'aperten a un partit islamista xiïta, a justificat tanben la siá demission amb lo besonh de “preservar la sang de las gents e evitar quèir en un cicle de destruccion e de caòs”.


.