Occitània presenta encara lo nombre d’arturada mai naut de l'estat


Lo Centre d'Aucupacion a publicat las chifras de personas que cercan trabalh dins tot lo país. Chifras trimestrals leugièrament a la bassa. Malgrat aiçò, Occitània presenta encara lo nombre d’arturada mai naut de l'estat francés.

Coma cada trimèstre, "Pôle emploi" publica lo nombre d’arturada enregistrada dins l'estat francés. Lo 25 de julhet se presentèron las estatisticas del segond trimèstre del 2019. A nivèl estatal, lo nombre de desocupats franceses auriá amendrit 0,5% entre abril e junh.

Pel tresen còp, l’observacion es la meteissa: las chifras quèn, mas, aquela evolucion es nuançada. Es mens important qu'en ans anteriors: pendent lo darrièr trimèstre del 2018 unas 33.000 personas avián daissat la categoria de personas sens cap de activitat (categoria A).

A la fin del mes de març, 16.800 personas se veson afectadas per la categoria A. Una descenuda de 1,9% pendent arunan. En total, unas 3.632.000 personas son a l'ora d'ara al caumatge dins l'estat francés.

Se redusiguèt tanben 0,5% lo nombre de peticions de trabalh, amb 5.888.000 personas inscrichas en una de las tres categorias. Una descenuda de 0,9% en un an. Pels mendres de 25 ans, la donada foguèt revisada a l'ascens en lo segond trimèstre, amb un aument de 0,2%. Malgrat aiçò, pendent l’darrièra an, aquela chifra es anada gorgola fins 1,4%.

.