La mitica cantautora Joan Baez visita los preses politics catalans

Joan Baez en interpretant la cançon "Viatgi a Itaca", del cantautor independentista catalan Lluís Llach, en lo sieu darrièr concèrt a Girona.

La cantaira nòrd-americana a visitat dins la preson de Mas d'Enric a Carme Forcadell, ex-presidenta del Parlament de Catalonha, entre doas accions de la virada de comjat dels scenaris.
Baez, qu'en divèrsas escasenças a manifestat lo sieu supòrt al movement independentista catalan, a explicat, après veire Forcadell, perqué l'a visitada. "Ai sostengut a movements pas violentes arreu del mond tota la miá vida, e lo movement catalan, per ieu, es fòrça important e fòrça interessant. Entre las causas que podiá far e voliá far, èra visitar quauquarrés que paga lo prètz pel que faguèron."

Joan Baez a vist Forcadell coma "una femna fòrça fòrta", mas a volgut remarcar las circonstàncias que demòra en la preson. "M'a semblat qu'èra una femna fòrça fòrta, mas amb tristesa, perque la siá familha la pòt solament visitar un jorn la setmana pendent una ora o dos jorns la setmana pendent mièja ora. E aiçò es una causa que los que sèm defòra pas comprenèm, sabèm pas cossí es".
La visita de Joan Baez a Mas d'Enric a coincidit amb l'emission d'un programa de ràdio realizada dempuèi la preson, qu'ela a intervengut coma convidada, seguda al bòrd de Forcadell. 

.