Total Festum 2019: Jornada occitana a Semalens | 9 de junh

Pont de l'Antonieta, Semalens, Occitània.

La ret de patrimòni de la comunautat de municipalitats de Sòr e Agot participa ongan als eveniments del festival Total Festum organizat pel govèrn regional d'Occitània. En mai de la cultura occitana, lo vilatge de Semalens ofrís lo sieu ric patrimòni istoric. Aital, lo dimenge 9 de junh de 2019, vos espèra una jornada amb fòrça activitats:

- A 9 oras, poiretz gaudir d’un aperitiu gratuit de 'locavore' (produchs locals).

- A comptar de las 9h30 començarà lo circuit per descobrir lo patrimòni de la vila: lo pont de l'Antonièta, nomenat pont del l'Aigulhon o pont dels amants; lo lavador, la glèisa de Sant Miquel, del sègle XV, e lo centre de Semalens, amb las rèstas de l'anciana fortalesa.

- A l'entorn de las 12h30, se prepausarà un aperitiu (totjorn 'locavore') al son d’un divertiment musical amb aubtòi ofèrt pel collectiu de l'Associacion Rivatges; un dinnar conclurà lo matin.

- A comptar de las 2 de l'après-mièjorn, en la sala Rose-Barratz, poiretz passejar amb los personatges famoses de Semalens: Alexandrine Rose "Liberté" Barreau, Pierre Cormary, lo senhor e la senhora Magna, Isabelle Jan... Poiretz admirar l'exposicion de Rose Barratz que fa partida del projècte 'Cultur'elas' del musèu de la Conservacion Departamentala del Tarn, poiretz consultar de libres per occitan e de libres sus Semalens dins l'espaci de la bibliotèca e poiretz tanben assistir a una session de signaturas de Nicolas Quint. S'o desiratz, podètz participar a un obrador de crotz occitana, elaborat per Jean-Claude Goiseau.

- Cap a 15h45, al MJC de Semalens, se presentarà l'espectacle "Crocodéa Willow Minor", propausat per la companhiá 'Pisces Oluble'. Anarà seguit d'un aperitiu partejat amb de recèptas gastronomicas.

- A l'entorn de la 18h, poiretz veire de vidèos en occitan ligats al sagèl 'Tarn Coeur de Occitanie'. La velhada començarà amb un concèrt aperitiu organizat pel grope 'Carabal' e s'acabarà a 21h amb los fuòcs de Sant Joan (amb de bevendas).