Lo Parlament britanic manten lo blocatge sul Brexit e refusa quatre plans alternatius


Es lo segond còp en mens d'una setmana que la cambra atenh pas aprovar cap de alternativa al tèxt pactat entre lo govèrn de Theresa May e l'UE.

Lo Parlament britanic a tornat fracassar en lo sieu assag de prene l'iniciativa per desblocar la situacion creada pel Brexit. Aquel diluns a la nuèch, la Cambra dels Comuns a votat quatre proposicions alternativas mai a l'acòrdi de sortida de l'Union. Se son refusats totas quatre.

La via qu'a recebut mai supòrt es estat la que sollicitava lo govèrn a negociar una union de doanas permanentas amb l'UE, que s'es refusat per solament tres vòts: 276 en contra e 273 en favor.

Lo plan que demandava anullar lo Brexit se se li cal produsir sens acòrdi a atengut lo supòrt de 191 deputats, davant los 292 que s'i son opausats.

La nomenada "via noruega", es a dire, una desconnexion doça de l'Union, èra l'opcion que semblava que ganhava terren pauc abans de la votacion, après que lo Partit Trabalhista anonciès que i sosteniá de forma oficiala. Fin finala, a avançat tanpauc: 261 vòts en favor e 282 en contra.

La darrièra opcion, sometre a referendum quin pacte que siá qu'atenga superar lo tramit parlamentari, a agut lo supòrt de 282 parlamentaris del temps que la an refusada 292.

Un còp mai, es demorat de manifèst l'incapacitat de la Cambra dels Comuns per acordar per consensus una solucion a la crisi del Brexit. Per aquel dimars i a previst una longa reünion de l'executiu. E s'escarta pas que, per quatren còp, May pòrte dins lo Parlament lo sieu acòrdi de Brexit.

Fins ara, la Cambra dels Comuns a refusat en tres escasenças aquel acòrdi, mas cada còp per un marge mai estrech: dels 230 vòts de diferéncia en genièr s'arribèt als 149 del 12 de març e, divendres passat, a 58 vòts.