Lo jornalista Khashoggi foguèt cremat al forn de lo consolat saudita a Turquia


Lo cadavre del jornalista saudita JamalKhashoggi foguèt probablament cremat en un grand forn bastit a la residéncia de lo consolat general de l’Arabia Saudita a Istambol, Mohammad a lo-Otaibi, segon nòvas donadas d’una investigacion realizada per la cadena de television Al-Jazira.

Los nòus detalhs del brutal assassinat de Khashoggi apareisson en un documentari emés pel mejan de comunicacion, que s’assegura que lo còrs espeçat del jornalista foguèt transportat a la residéncia dempuèi lo consolat, ont foguèt assassinat per agents sauditas lo passat 2 d’en octòbre.

L'emissora de Qatar a entrevistat un trabalhador que bastiguèt lo forn e que revelèt que lo cap de lo consolat li ordenèt que foguèsse prigond e capabla de suportar de temperaturas superioras als 1.000 gras centígrads, en calent pro per fondre lo metal e per descomptat destruir de rèstas biologicas, en comprenent l’ADN.

Segon aquela font, almens 32 tròces de carn crussa, crompadas en un conegut en restaurant d’Istambol, foguèron cremadas al forn a fin d’encobrir la cremació del còrs de Khashoggi que, segon foncionaris turcs, debanèt pendent un periòde de tres jorns.

Lo reportatge revèla tanben que las autoritats sauditas vegèron coma cremava lo forn, bastit al jardin de la residéncia de lo consolat, dempuèi defòra de l’bastissa, mentre las borsas que se crei que contenián de parts del còrs de Khashoggi èran transportadas dempuèi l'assolaçat, situat a unes centenats de mètres de distància.

Aital meteis, lo documentari detalha que l’equipa policèra turca trobèt de tralhas de sang del jornalista a las parets de l’burèu de lo consolat de l'Arabia Saudita, après traire la capa de pintura qu'èra estat aplicada en un assag per amagar las pròvas del crim.