Los "justets jaunes" an tornat aquela dimenjada dins las carrièras


La manifestacion foguèt consacrada als ferits, mai que mai aqueles greujats per las perilhosas armas de flash-balh.

Los "justets jaunes" an tornat aquela dimenjada dins las carrièras amb una marcha qu'amassèt 14.000 personas a París per far un aumenatge als ferits, los que se vegèron a primièra fila, tant los que perdèron un uèlh o los qu'avián una camba amb greda, mentre dins la plaça de la Republica s'enregistrèron de violentas laspanadas entre manifestantas e la polícia. A França tota i aguèt unes 58.600 "justets", en comparason amb los 69 mil de la setmana passada.. Entre los manifestants, 14 mil se lancèron dins las carrièras de París. Lo movement sembla èsser compacte e decidit a seguir endavant, almens fins al prèp 15 de març, lo jorn que finalize lo Grand Debat Nacional impulsat pel president francés, Emmanuel Macron.

Malgrat las diferéncias que se produsiguèron en los darrièrs tempses, a París circulèron uèi amassa referents coma Eric Drouet, Priscillia Ludosky e MaximeNicolle, àlies Fly Rider.
Un dels que se destacava èra JeromeRodrigues, man drecha de Drouet, quala resultèt grèvament ferit en un uèlh per una d'aquelas municions anti-tarrabastèris la setmana passada.
En total, son almens unas 70 las personas feridas, segon fonts jornalisticas.
En los nòus afrontaments d'uèi, s'enregistrèron tanben autres ferits, coma un amb damatges a la boca, transportat d'urgéncia dins l'espital. Resultèt tanben greujat Louis Boyard, president de l'Union Nacionala d'Estudiantas de l'Escòla Segondària, que foguèt portat per una ambulància dins un espital per feridas en una camba.

La marcha -que s'èra prepausat pel primièr còp un recorregut unic a París- sortèt dempuèi lo districte 12 fins la Plaça de la Republica, en passant per la Bastilla. Quand los "justets" arribèron e la polícia donèt l'òrdre de dispersion, esclatèron los parrabastatges abituals. Aital, se vegèron d'images amb contienedors en flamas e autres objèctes publics estrossejats. Los manifestants lancèron de pompas de fum, pèiras e pals contra la polícia, al que los agents respondèron amb gases e armas pas letalas.