Lo Parlament britanic complica encara mai lo Brexit


La primièra ministra del Reialme Unit, Theresa May, s'amassa aquel dijòus amb lo primièr ministre del Japon, Shinzo Abe, per abordar la futura relacion comerciala entre los dos païses après lo Brexit.

S'espera que los dos dirigents presenten un plan de foment de luòcs de trabalh qualificat ligat al sector tecnologic, la medecina, los transpòrts o lo "big data", dotat inicialament amb mai de 30 milions d'èuros.

Abe, D'autra banda, demandarà previsiblament a May que faga l'impossible per evitar un Brexit sens acòrdi, que poiriá afectar las grandas inversions d'entrepresas japonesas al Reialme Unit.

Lo primièr ministre japonés aviá ja exprimit lo sieu supòrt a l'acòrdi e n'es del tot partidari.

Lo Parlament li cal votar l'acòrdi del Brexitdimars que ven, 15 de genièr, e es pas brica clar que May pòsca complir los desirs de Abe, que son tanben los d'ela meteissa.

La primièra ministra, de mai, a vist redusit lo sieu marge de reaccion se pèrd la votacion, perque la Cambra dels Comuns a aprovat aquel dimècres l'esmena presentada per un deputat conservador --del partit de May-- que femna dins lo govèrn solament tres jorns per presentar un plan B, alloc de las tres setmanas qu'aviá fins ara.

La votacion es estada controvertida, amb retraches compreses al president de la cambra, lo tanben conservador John Berkow, per aver permés la votacion.