InfOccitània, las nòvas mai legidas pels nòstres lectors


InfOccitània vòl ofrir de notícias de produccion pròpria e qualques unas son estats fòrça avaloradas per los nòstres lectors, coma l’entrevist a Cristina Didier o l’article suls Nadalets del grop “Lo Cocut”. Per çò qu'es de las notícias mai seguidas per los nòstres lectors, trobam que son sovent las que parlan sul procès d’independéncia de Catalonha, sus la visita del president espanhòl a Barcelona per far lo Conselh de ministres, just abans Nadal, o qualques articles suls Justets Jaunes, sustot quand pertòca las decisions presas pel president Macron.

Mens de lecturas an agut las notícias internacionalas, malgrat que qualques articles an interessat fòrça, coma lo cas de la situacion de Julian Assange, l'arrèst de las ajudas de Dinamarca a Tanzania, las relativas a l’ambaissada del Vatican o las qu'an tractat d'afars ligats dins lo Parlament Europèu e la il·legalizació del fascisme.

An desvelhat tanben interès las notícias sul procès d’independéncia de Catalonha e las reaccions estrangièras, coma l'article “Creis la crisi entre Espanha e Flandra pels exiliats” o la notícia sus la peticion de jutjament al franquista Martín Villa de la part de l'Argentina.

Fin finala, l’article sus l' arribada de toristas suedeses a la Val d’Aran es estat fòrça legit, un exemple de l'importància que la Val d'Aran a per los nòstres lectors de Infoccitània!