Detingut a Bolívia Cesare Battisti, militant de las Brigadas Rojas italianas


Image de Cesare Battisti als ans 70.


Detengut a Bolívia Cesare Battisti, fugit de la preson dempuèi lo 1981 e acusat de terrorisme per 4 assassinats comeses als ans 70. L'an capturada après mièja vida en s'amagant per divèrses païses. Un avion del govèrn italian vòla ja cap a Bolívia per l'arrestar.

Battisti A a l'ora d'ara 64 ans, mas de jove èra militant del grop Proletaris Armats pel Comunisme, una branca de l'organizacion armada Brigadas Rojas. La justícia italiana lo condemnèt a cadena perpètua per quatre assassinats qu'a totjorn negat aver comés.

Al Brasil aviá la proteccion de l'expresident d'esquèrras Lula da Silva, èra escrivan e publicava de libres. Mas, en decembre, un jutge de la Cort suprèma brasiliana ordenèt la siá detencion cautelar per èsser retornat. Aiçò precipitèt una autra fugida, aquel còp a Bolívia, ont l'an detenuda ara sens qu'aja opausat resisténcia.

La persecucion se reactivèt per un decrèt del president brasilian Michel Temer abans que Bolsonaro arribèsse a la presidéncia. Totun, la bona relacion entre Bolsonaro e lo ministre d'Interior italian, Matteo Salvini, a facilitat l'accion de la justícia e los dos dirigents se son felicitats a Twitter. Fa dos ans, Battisti se manteniá fisèl a las siás idèas contra lo capitalisme, mas reconeissiá qu'ara pas tornariá a la lucha armada perque foguèt un desastre. Fugit de la preson lo 1981, demorèt en França, Mexic e fin finala al Brasil, coma illegal per unes e coma exiliat per autras.