ACNUR concedís la condicion de refugiada a una jove de l'Aràbia Saudita


Rahaf Mohammed a lo-Qunun, una jove de l'Arabia Saudita de 18 ans refugiats a Tailàndia per escapar de la siá familha, a recebut l'estatus de refugiada per l'Agéncia de Nacions Jonchas pels refugiats (ACNUR). O an anonciat los foncionaris australianes, citats uèi per la cadena nòrd-americana CNN.
Australia efectua totes los contraròtles preliminars per la siá possibla incorporacion dins lo país coma refugiada, segon a confirmat lo pòrtavotz del burèu del ministre de Relacions Exterioras d'Australia. La ministra, Marise Payne, s'es amassat uèi amb lo ministre de Tailàndia, Dòn Pramudwinai. Australia sembla èsser dispausada a concedir lo refugi politic a la ciutadana, que se tròba a Bangkok jos la tutèla de la ACNUR.

Aquel organisme internacional reconeguèt l'estatus de refugiada a la gojata de 18 ans perque tem per la siá seguretat, après èsser acusada d'otratjar la religion islamica, un delicte que se punís amb la pena capital al regim de l'Arabia Saudita. Denoncièt tanben abuses fisics e psicologics de la part de familiales. La jove temiá un enviament forçat a l'Arabia Saudita, ont segon diguèt riscava d'èsser assassinada per la siá pròpria familha, mas après una odissèa de 48 oras a l'aeropòrt de Bangkok, foguèt autorizada a dintrar a Tailàndia.

Lo cas tòrna metre en scèna la question dels dreches de las femnas en lo reialme arab, mas tanben lo incerta gestion tailandesa dels estrangièrs que fujon d'abuses en la siá pàtria.
Rahaf, Qu'èra bloquejada dins l'airal de transit de l'aeropòrt Suvarnabhumi dempuèi dissabte a la nuèch, en teoria li caliá tornar a partir diluns passat direccion a Kowait, d'ont aviá escapat de la siá familha en tement per la siá vida.

L'adolescent malgrat aiçò se barrèt dins la siá abitacion d'otèl, en porgint d'actualizacions contunhas sus lo sieu cas a travèrs de Twitter.

Lo cas, que se los anèt de las mans per la siá difusion, va sumir a las autoritats de Bangkok a la confusion, amb versions desparièras de part de divèrses nautes foncionaris.
Après una linha dura iniciala sus lo sieu enviament a l'Arabia, la serada a Rahaf se li concediguèt permís per se trobar amb una delegacion de la ACNUR, jos la supervision la daissèron après dintrar a Tailàndia, fins que se li tròbe ubicacion definitiva dins un tresen país.