Se crèa a l'Índia un partit politic format solament de femnas


Lo Partit Nacional de las Femnas, lo primièr integralament femenin, s'es fondat uèi a Nòva Delhi, L'Índia. La nòva agropacion es estada creada per Shweta Shetty, de 36 ans, una reconeguda doctoressa e militanta de dreches umans de l'Índia. En presentar al nòu partit, Shetty a explicat que s'inspirèt en la vièlha agropacion nòrd-americana creada per las sufragistes e precisèt que vòl donar votz e espaci a totas las femnas, mas mai que mai a las mens privilegiadas.

Al moment de la presentacion del logo del partit, an pujat a la lòtja doas femnas:Pooja, una femna victima de violéncia domestica, e Ritu, una jove mautractada que subrevisquèt a un atac amb acid.

"Entre las primièras batalhas de lo nòstre partit", diguèt Shetty, i aurà la lucha per las quòtas femeninas (en las listas electoralas) amb l'obligacion de reservar a las femnas 50% dels bancs dins la cambra nauta, ont ocupan a l'ora d'ara solament 11% dels luòcs ", a indicat.

E a seguit: "Impulsarem de mai la guèrra contra las molèstias en los luòcs de trabalh". "dins aquel mond encara dominat pels òmes, espèri crear un movement de dimensions fòrça amplas, capabla de se presentar a las eleccions nacionalas de la prima".