May contunharà de liderar las negociacions del Brexit après superar la mocion


Pauc après ganhar la mocion, la primièra ministra a afirmat que contunharà endavant amb lo "trabalh" de materializar lo Brexit. En un brèu intervencion davant la siá residéncia oficiala de Downing Street, May a reconegut qu'un nombre "significatiu" de deputats conservadores an votat contra ela e a soslinhat qu'a escotat çò qu'an exprimit".

La primièra ministra britanica a superat aquel ser la mocion de confidança qu'an impulsat de membres de lo sieu meteis partit, los tories, malcontentes amb l'acòrdi del Brexit entre Londres e Brusselles. En una votacion secrèta, Theresa May a obtengut 200 vòts en favor e 117 en contra. La mocion, doncas, a pas prosperat. MayContunharà davant del govèrn britanic e ne sòrt refortilhada.

Lo grop parlamentari autreja, doncas, la confidança a la siá cap, que poirà pas èsser somesa a una nòva mocion d'aquelas caracteristicas de la part de las conservadoras fins, almens, d'aicí un an. Per contra, òc que se poiriá afrontar a una mocion de censura contra lo sieu govèrn de la part de l'oposicion trabalhista.

Justament aquel dijòus, la primièra ministra serà a Brusselles per renegociar la question de la futura frontièra dins l'isla d'Irlanda.