Trèva per Nadal de l'Armada de Desliurança Nacionala (ELN) de Colómbia


L'Armada de Desliurança Nacionala (ELN) de Colómbia a anonciat uèi una trèva militar unilaterala a comptar del 23 de decembre del 2018 fins al 3 de genièr del 2019, per tala d '"aportar a un climat de tranquillitat pendent lo Nadal e l'An nòu". L'anóncia foguèt facha per la siá maximala instància politica, lo Comandament Central (COCE), qu'aprofechèt lo messatge per reïterar dins lo govèrn d'Iván Duque sul besonh de reprene los suspenudi dialògs de patz.

"Lo ELN seguís compromés amb la recèrca d'una solucion politica del conflicte e coincidiguèrem aital amb los que son decidits per una patz amb cambiaments", a reïterat l'organizacion, qu'a assegurat que se levaràn pas de la taula de convèrsas". "La se nòstra intencion donar continuitat a fasa publica de la taula de convèrsas iniciadas en febrièr d'arunan, e per aquò lo president Duque li cal enviar los sieus delegats a Cuba ont se manten la nòstra delegacion de dialògs", a dich lo grop guerrilhèr en un messatge public.

Lo ELN a avertit que se Duque abandona los "camins" de la patz agravarà la "crisi" del país, e a criticat a l'encòp l'aument en la "persecucion" e lo "genocidi" dels caps socials, en mai de "detlas menaças de guèrra contra Veneçuèla ". Dempuèi la siá arribada dins lo govèrn de Colómbia en l'agost passat, lo president Duque arturèt las charradas de patz amb la ELN, a qui reclama lo cessament de las siás accions belicas e abandonar la sequestracion coma condicions per contunhar las convèrsas.