La justícia espanhòla imputa un autre artista e ataca la libertat d'expression

Performance d'Abel Azcona contra los cases de pederastia de la glèisa catolica.

La libertat d'expression tòrna recebre d'atacs de la part de la justícia espanhòla. S'èran estats fins ara los deputats e los activistas independentistas catalans, los darrièrs meses se son verificats coma activistas e artistas socials d'esquèrras los que patisson tanben las represalhas dels jutges espanhòls. Lo govèrn Nobel de Pedro Sanchez sembla pas aver cambiat las causas dins d’un estat ont se fa cada còp mai evident que lo franquisme ideologic contrarròtla lo govèrn e la justícia.

Los darrièrs artistas e intellectuals en èsser imputats son estats lo jove raper de Malhòrca, Josep Valtònyc, l'actor e jornalista catalan Dani Mateo o l'actor e activista de Madrid, Willy Toledo. Totes eles an un punt en comun, de s’exprimir en contra de la monarquia espanhòla o de la glèisa catolica. Aqueste còp es estat lo torn de l'artista Abel Azcona. Lo jutjat d'instruccion de Berga a admés a tramit una brega presentada per Avocats Crestians contra l'artista de Madrid per un presompte delicte de profanacion e contra los sentiments religioses per escrire lo mot "pederàstia" amb 242 òstias consagradas que recuelhiguèt en desparièras eucaristias de Madrid e Navarra.

La performance es una protèsta pels milièrs de cases de pederastia efectuats per membres de la glèisa catolica que dins los darrièrs ans an sorgit a Espanha, Chile, los Estats Units, Irlanda o Australia, per metre d’unes exemples.

L'artista, que li calrà declarar lo 5 de febrièr, o faguèt ja en febrièr del 2016 din un jutjat de Pampelona per la meteissa òbra e, fin finala, la causa s’archivèt. Dins aquela escasença, lo jutge i vegèt pas delicte contra los sentiments religioses. L'òbra fa partida de son projècte "Amén", una performance que generèt polemica e i aguèt quitament de manifestacions contra l'artista.

L'Associacion Plaidejada Crestians presentèt un recors, mas lo Tribunal Constitucional lo refusèt. 
L'òbra depend pas mai d'el. Azcona Crei que lor calriá pas presentar aquela brega perque, segon nuança, s'agís de la meteissa òbra, e assegura que lo colleccionaire que la crompèt a l'intencion de l'expausar lèu dins de musèus e d’espacis d'art de divèrsas vilas. E, doncas, depend pas mai d'el.

L'artista s'es mostrat "cansat" d'aver d'anar a declarar per una causa que considèra per el que li calriá pas declarar, e a remembrat que los tribunals li an ja donat la rason en escasenças anterioras. Per ara, a pas esclarit s'anarà declarar en febrièr.