En recèrca l'autor de l'atemptat amb quatre mòrts a Estrasburg


L'atac a traches e amb arma blanca d'aquel dimars al ser al mercat de Nadal d'Estrasburg, qu'a causat almens quatre mòrts e una dotzena de ferits "es una atemptada terrorista". O a declarat aital, aquel miègjorn, lo cònsol d'Estrasburg, Roland Ries, en una comparucion davant los mejans informatius.

A questions dels jornalistas, Ries a explicat qu'entre las victimas i a pas cap de mainat, que i a de ciutadans d'Estrasburg e estrangièrs e qu'un dels mòrtes es de Tailàndia.

Ries A declarat tanben que "detlos motius de la persona qu'a comés aquel acte los sabèm pas encara", mas una estona abans qu'el aviá comparegut davant los mejans, lo fiscal antiterrorista, Rémi Heitz, a explicat que lo en atacant cridèt "Al·là es grand". O an explicat aital de divèrses testimònis qu'èran al luòc en lo moment de l'atemptat.

Heitz a confirmat tanben que i a doas personas mòrtas, una tresena en situacion de mòrt mentala e dotze ferits, sièis que critics, que se'n debaton entre la vida e la mòrt. Heitz A explicat que lo principal suspècte, identificat coma Chérif C., Foguèt ferit, abans d'aténher fugir, per militars del dispositiu antiterrorista nomenat "Sentinelle".

Chérif C. Ataquèt de personas que passejavan pel mercat amb una arma automatica e un guinhauet. Escambièt posteriorament traches amb los militars, que lo feriguèron en un braç.

Lo cònsol d'Estrasburg a remarcat qu'aquel dimècres es una jornada de dòl e amb las familhas de las victimas e per "se jónher en la frairesa del dolor". A l'encòp, mas, a fach una crida a "nos daissar pas desviar de la nòstra trajectòria per gèstes radicales" e ensajar de recuperar la normalitat plan lèu.

Sul terren, 350 efectius, entre militars e polícias, amb lo supòrt de dos elicoptèrs, cercan l'òme que "semièt la terror a tres ponches de la vila", segon a dich lo ministre de l'interior, dins la vila francesa sedença del Parlament Europèu.