Accident de tren a Turquia amb nòu mòrts


Almens nòu personas son mòrtas e 47 an resultat mai de feridas a la levada d'ora d’aquel dijòus en un accident de tren a Ankara, la capitala de Turquia.

Segon a explicat un trabalhador del servici de trens turcs a la premsa, abans de l’incident, lo servici d’enginhèrs èran estats en realizant de divèrsas telefonadas per avertir que, en aquel moment, reparavan las vias. “La linha de tren es estada utilizada abans que lo programa de senhalizacion foguèsse acabat. Èrem estats en avertint dempuèi lo principi. Los responsables dels faches son los que regulan lo transit de trens, qu'an pas indicat al tren que la via podiá pas èsser utilizada”, a dich AhmetEroglu, un representant sindical.

Lo tren accidentat, d’nauta velocitat, a tustarrat contra un tren de mantenença que, a dos quatrens de set del matin, revisava l’estada de las vias après las nevadas del jorn anterior. Après d’far impacte amb lo tren a una velocitat d’unes 90 quilomètres per ora –fasiá pauc que lo veïcul èra sortit de l’estacion–, los dos primièrs vagons son sortits de la via: an acabat contra un passatge elevat per pedons.

La fiscalia a dobèrt una investigacion e, per ara, tres personas son estadas de detengudas pels faches. De mai, dos dels ferits son grèus e s’espera que la chifra de mòrts pòsca aumentar dins las prèpas oras: tres del nòu son los maquinistas del temps que los autres sièis son, totes, passatgièrs del tren, qu'anavan a Konya, una vila al centre d'Anatolia. Al veïcul i viatjavan 206 personas e los ferits son ja estats transportats dins divèrses espitals d’Ankara.