Trump autoriza a tirar a aucir contra los refugiats que dintren per Mexic


Lo president dels USA, Donald Trump, a confirmat qu'aviá autorizat l’usatge de la ‘fòrça letala’ dins la frontièra amb Mexic per frenar los ‘criminales’ qu'ensajan la traversar. Escarta quitament pas de barrar del tota la frontièra per ‘controtlar’ la situacion. Trump, Qu'a parlat uèi amb las tropas amb motiu del Jorn d’Accion de Gràcias, a dich qu'èra ‘orgulhós’ del prètzfach de las fòrças de seguretat dins la frontièra e a assegurat que la siá administracion trabalhava perque la vigilància foguèsse fòrta.

Lo president a acusat los democratas de voler dobrir las frontièras e a dich que voliá pas pels Estats Units çò que passa a la localitat mexicana de Tijuana, ont i a ‘de baralhas’ dins las carrièras. Trump A dich qu'esperava que calguèsse pas ‘usar la fòrça letala’. Aital meteis, a soslinhat que se la situacion acaba defòra de contraròtle s’li caldrà barrar tota la frontièra temporàriament.

Trump, qu'a pas estalviat de criticas contra la caravana de refugiats qu'es arribat a Mexic, a assegurat qu'entre aquelas personas i a criminalas e que ‘almens 500’ an antecedents policièrs ‘grèus’.