Tolosa, candidata per aculhir lo Tribunal Administratiu d'Apellacions d'Occitània


Amb motiu de l'inauguracion del Tribunal Administratiu de Niça, Nicole Belloubet, Ministra de Justícia francesa, anoncièt, en nom del Govèrn, la volontat de creacion d'un tribunal a Occitània. Tolosa a ja anonciat qu'es candidata. 

L'evolucion dels litigis als tribunals administratius de Bordèus e Marselha exigís ​​la creacion d'un tresen tribunal a Occitània per satisfar melhor las demandas dels ciutadans. En efièch, lo Tribunal de Marselha recep 5.050 cases per an de mejana e lo tribunal de Bordèus es lo tresen, amb 4.230 cases.

Lo cònsol de Tolosa, Jean-Luc Moudenc, a ja fach conéisser la siá posicion en las rets socialas: "Feliç que la sol·licitud que he fet a @justice_gouv ha donat fruits. Em satisfà la voluntat de Belloubet de crear un nou Tribunal Administratiu d'Apel·lació a Occitània. Proposem que sigui a Tolosa".

Aqueles tribunals d'apellacion son objècte d'apellacions contra las senténcias dels tribunals administratius de la siá jurisdiccion. Occitània a tres tribunals administratius: Nimes, Tolosa e Montpelhièr. Lo Tribunal Administratiu d'Apellacion de Bordèus (Nòva Aquitània) es a la jurisdiccion del Tribunal Administratiu de Tolosa de Lengadòc. Los tribunals de Nimes e Montpelhièr apertenon a la jurisdiccion del Tribunal Administratiu de Recorses de Marselha (PACA). Una anomalia legala per fòrça professionals juridics.