Merkel apòsta per una armada europèa qu'evite una guèrra dins l'UE


Aquel dimars, la cancelièra Merkel o a aprofechat per exprimir davant la cambra europèa l'idèa francesa-alemanda de crear una armada europèa per garantir una politica exteriora e de seguretat efectiva e unitària.

Dempuèi principis d'an, lo Parlament Europèu organiza de debats amb los caps de govèrn sul futur Euròpa. Segon la cancelièra, unas fòrças armadas comunitàrias "demostrarián dins lo mond que jamai mai i aurà una guèrra entre païses europèus".

La cancelièra Merkel s'es sentit comòde en un emicicle dominat per deputats de lo sieu grop parlamentari: lo Partit Popular Europèu. Aiçò li a permés reaccionar amb ironia davant los crits de protèsta isolada de qualques nacionalistas britanics e alemands. Eles, coma lo deputat europèu britanic NigelFarage, son estats los mai durs contra la cancelièra.

A banda dels presidents de grop, una trentena de deputats europèus, escuelhuts a dit pel president de la cambra europèa, an pogut demandar o se plaçar davant la cancelièra. Mas Merkel dispausava solament de 7 minutas per respondre 30 questions e o a fach amb una idèa: cal lutar per una Euròpa plurala que cerque de solucions conjonchas.