UK admet pel primièr còp que sortir de l'UE prejudiciarà l'economia britanica

Los britanics seràn mai pauras defòra de l'Union Europèa, segon lo Govèrn britanic. Lo ministre de Finanças, Philip Hammond, reconeis que totas las formas de ‘brexit’ seràn piègers per l’economia del Reialme Unit que seguir a l'UE. Es lo primièr còp qu'un membre del Gabinet admet publicament l’efièch negatiu de la sortida en partint d’un estudi del Departament del Tresaur.

"Dempuèi lo punt d'enguarda purament economic i aurà un còst per daissar l'Union Europèa, perque i aurà d'empaches per lo nòstre comèrci", a declarat Hammond a la BBC.

Segon lo 'Daily Telegraph', l’economia del Reialme Unit pòt pèrdre 150.000 milions de liures (169.000 milions d’èuros) los prèps quinze ans se sòrt de l'UE sens acòrdi. Lo plan de la primièra ministra rebaissarà aquelas pèrdas a 40.000 milions de liures (45.000 milions d’èuros).

Lo Banc d’Anglatèrra publicarà tanben la siá analisi, tretze jorns abans de la decisiva votacion de l’acòrdi dins la Cambra dels Comuns. Los resultats de l’estudi del Tresaur supausan un supòrt al plan de May, coma mal mendre. Desencadenarà a l'encòp la ràbia dels contraris a l'UE, qu'an totjorn acusat Hammond e lo sieu departament de provar d’espantar los ciutadans amb las consequéncias del ‘brexit’.

Un estudi del Departament del Tresaur analisa l’fau impacte en l’economia del país los prèps quinze ans en los desparièrs vessants del ‘brexit’. La pièger opcion, sens dobte, es una sortida sens acòrdi, que segon Hammond espatracarà non solament lo comèrci, mas que condusirà de mai a una granda crisi en lo provesiment d’neurituds. L’opcion mens nociva es l’acòrdi atengut per May amb los Vint-e-sèt. "Çò que fa lo plan de la primièra ministra es minimizar los còstes e redusir a una minima l’fau impacte de daissar l'Union Europèa", a soslinhat Hammond. "L’impacte en l’economia serà leugièrament mendre" amb lo plan de May. "Negociar coma un país independent amb l'UE introdusís cèrt nivèl de risc en lo nòstre comèrci”, a admés lo ministre.