Dinamarca reten las siás ajudas a Tanzania per las politicas contra los gai


Lo mes passat, Paul Makonda, comissari de la capitala comerciala Dar es Salaam, Tanzania, demandèt a la ciutadania que informèssin de sospèchas de gais a la polícia. Diguèt que creariá una equipa de vigilància per susvelhar dels omosexuales. 

Lo govèrn de Tanzania a comentat pas encara. Makonda, un aliat del president de Tanzania, diguèt lo mes passat qu'esperava una critica internacionala per la siá postura, mas apondèt: "Preferissi shordar dins aqueles païses qu'a shordar a Dieu".

Los actes omosexuales son illegales a Tanzania e se punisson amb fins a 30 ans de preson. Los correspondents dison que las declaracions contra los omosexuales an aumentat dempuèi l'eleccion del president John Magufuli l'an 2015.

Lo 2017, lo viceministre de Salut del país menacèt amb far publica una lista de gais. 

La ministra de cooperacion al desvolopament de Dinamarca, Ulla Tornaes, diguèt que lo respècte dels dreches umans èra crucial per Dinamarca. "Soi fòrça preocupada pel desvolopament negatiu a Tanzania. Mai recentament, las declaracions anti-gai totalament inacceptablas d'un comissari", diguèt la Sra Tornaes a Twitter. "Doncas, ai decidit retirar 65 milions de coronas danesas del país. Lo per çò qu'es dels dreches umans es fondamental per Dinamarca". 

Dinamarca es lo segond donador d'ajuda mai granda de Tanzania.