Lo govèrn Trump vòl suprimir la reconeissença dels ciutadans transexuals


Un document del Departament de Salut dels Estats Units prepausa que lo govèrn empedisca govèrn la reconeissença legala dels ciutadans que se son cambiats lo sèxe. Un document de trabalh que li a agut a el accès lo "New York Times" preten limitar las possibilitats de definicion sexuala o de genre de las personas a "mascle" o "femèla".

Segon aquel jornal, lo document vòl que se limite la definicion sexuala de las personas cossent damb "una basa biologica clara, fondamentada en la sciéncia". Segon lo jornal, aquel document circula, almens, dempuèi la prima, amb l'intencion que lo Departament de Salut l'arribe al de Justícia abans de fins d'an.

Se Justícia incorporès aquela definicion a la lei federala de dreches civils qu'enebís la discriminacion per sèxe, coneguda coma Títol IX, significariá que lo près d'un milion e mièg de personas qu'als USA an optat per cambiar de genre perdrián la siá identitat administrativa. Aiçò implicariá tanben que perdrián totas las reconeissenças e dreches civils aquerits pendent los darrièrs decènnis, sustot pendent l'administracion del President Obama.

Lo drech al cambiament de sèxe a agut fòrça refús de la part dels domenis mai conservadores e religioses dels USA, que se planhon que la siá aplicacion practica implica de cambiaments que considèran inacceptables, per exemple, en los dreches d'usatge de comuns, dormitòris comuns e autres domenis tradicionalament separats per genre.