Referendum a Occitània per la subvencion de la produccion ecologica


Los produchs ecologics e locales se convertisson en los nòus protagonistas de la venta al detalh massiu. Una revolucion alimentària qu'a Occitània s'ensaja enfortir en ajudant los productors d'aqueles produchs, pas sovent accessibles economicament per bona part de la populacion. Aiçò explica, entre autras causas, la consulta a la ciutadania sus l' alimentacion que debanarà plan lèu.

Del 15 d'octòbre al 15 de novembre del 2018 quina persona màger que siá de 15 ans que demòra en Occitània pòt votar e decidir se vòl o pas que de subvencions pels produchs ecologics e locales.

Per votar: www.laregion.fr/alimentation/Newsletters

"Occitania a las tèrras agricòlas mai ecologicas. Es tanben la que possedís la primièra vinha mondiala amb lo nom ", remembra Jean-Louis Guilhaumon, cònsol de Marciac e vice-president de la region occitana. E apondètz: "Lo sector alimentari representa 14% dels luòcs de trabalh de la region".

L'objectiu d'aquela consulta es refortilhar l'oportunitat perque totes pòscan manjar amb produchs de qualitat. Un objectiu qu'implica tanben un prètz mai just pels agricultors, un ligam essencial en la cadena de distribucion.

Doncas, es possible votar per aumentar las subvencions concedidas a espleitacions sostenibles. O promòure l'investigacion scientifica per evitar l'usatge sistematic dels produchs quimics contra las plagas.

Aiçò es pas tot. Per votacion, totes pòdon tanben melhorar lo pan jornalièr dels estudiants de segondària. Mas tanben per contribuir al benestar dels animals. Los votants poiràn tanben votar per l'aument del budgèt de la region per l'alimentacion. Un budgèt que puja ja a 75 milions d'èuros. Per pas parlar de l'ajuda d'Euròpa.

Per votar: www.laregion.fr/alimentation/Newsletters