Merkel anóncia que tornarà pas èsser candidata per cancelièra


Angela Merkel a anonciat aquel diluns qu'optarà pas a la reeleccion coma presidenta de la CDU ni tornarà èsser candidata per cancelièra. En una comparucion a primièra ora de la serada, a explicat tanben qu'adoptèt la decision abans de las vacanças parlamentàrias de l'estiu e qu'aviá previst l'anonciar la setmana que ven.

Lo 2021, previsiblament, doncas, après las eleccions legislatiuas alemandas, Merkel metrà fin a la siá longa vida politica. Serà estat cancelièra 16 ans -quatre legislaturas- e presidenta de la CDU pendent 18 ans. Merkel, d'autra banda, a assumit la responsabilitat del qu'es passat --politicament-- dempuèi las eleccions generalas d'arunan.

A dich tanben que los resultats d'aquela dimenjada a Èssa e de fa quinze jorns a Bavièra son decebeires e son influits per la situacion politica generala del país. Demòstran, de mai, segon Merkel, que lo govèrn federal alemanda a perdut credibilitat entre los ciutadans.

E considèra que lor cal èsser un ponch d'inflexion per la coalicion de govèrn entre la CDU e lo SPD.
Merkel a intencion d'agotar la legislatura, mas a volgut botar en evidéncia que se calguèsse convocar d'eleccions anticipadas tanpauc pas s'i presentariá.