Detenon quatre suspèctes per la violacion e assassinat d'una mendre a Roma


La violacion e assassinat d'una mendre de 16 ans a causat tristesa a Itàlia. Los faches passèron lo 19 d'octòbre dins una bastissa ocupada de Roma. I a ja quatre detenguts ligats al cas. Los suspèctes son dos òmes que foguèron detenguts ièr, dijòus. An 26 e 43 ans, son nascuts al Senegal e an pas de documents legales per residir a Itàlia.

Mai tard se detenguèt tanben una autra persona nascuda a Nigèria, de 46 ans, qu'a permís de residéncia per motius umanitaris. I a un quatren detengut, un ciutadan de Gàmbia qu'an detengut a Foggia. Segon los investigadors, los agressors, amassa amb autras personas, provesiguèron de drògas a la gojata, Desiree Mariottini, que demorèt inconscienta. N'abusèron alavetz. Un autre senegalés avertiguèt la polícia que i aviá una gojata mòrta dins una bastissa ocupada e qu'un grop de personas n'aviá abusat.

Après se saber la mòrt de la gojata en un de las bastissas ocupadas del quartièr de San Lorenzo de Roma, lo ministre de l'Interior italian, Matteo Salvini, fòrça radical contra l'immigracion, anoncièt lo deslotjament d'aquelas bastissas. Dempuèi Twitter, a anonciat que farà tot lo possible perque "los animals colpables d'aquel orror paguen la siá infamia fins a la fin".

Quand Salvini, cap del partit de ultradreta Liga e tanben vice-president del govèrn, anèt dins lo quartièr de San Lorenzo aquel dimècres, foguèt recebut amb insults per una part de las gents. Una autra part l'aplaudiguèt. Qualqu'uns lo critiquèron per ensajar tirar profièch politic d'una tragèdia.