Ensajan atemptar contra las familhas dels expresidents Obama e Clinton


Las autoritats nòrd-americanas an interceptat de divèrses artefactes explosius adreçats a l'expresident nòrd-american Barack Obama, l'exsecretària d'Estat nòrd-americana Hillary Clinton e, segon tot apunta, tanben a la delegacion de la CNN a Naua Yòrk. De mai, an localizat un quatren paquet suspècte als burèus de la congressista democrata Debbie Wasserman, a Florida, segon divèrses mejans.

Los artefactes se son detectats pendent lo contraròtle abitual del corrièr dins l'ostal de Clinton a Naua Yòrk e a la de Obama a Washington. En un comunicat, lo Servici Secrèt dels USA a informat que se son ja desactivats.

Lo comunicat a remarcat que cap dels dos expresidents democratas son estats en risc. "Los protegits an pas recebut los paquets ni an riscat de los recebre." Hillary Clinton n'a parlat dempuèi Miami, ont a participat a un acte per donar supòrta a la candidata democrata per la Cambra de Representantas Donna Shalala. L'exsecretària d'Estat e anciana candidata per las presidencialas s'a concernent una epòca de "prigondas divisions": "Vivèm una epòca de prigondas divisions e nos cal far tot çò que poscam per jónher lo nòstre país". Las desparièras polícias nòrd-americanas meton en examen l'origina dels paquets.