Lo terrorista d'Estrasburg abatut per la polícia dins 48 oras


La recèrca policèra durèt 48 oras e, fin finala, a unes centenats de mètres d'ont se perdèt la siá tralha, l'autor de la tuada terrorista al mercat nadalenc d'Estrasburg acabèt abatut a traches. La fugida de Cherif Chekatt acabèt a la Rue Lazaret, ont los vesins, darrièr de las barrièras, aplaudiguèron aquela nuèch, repetidament e pendent longtemps l'accion policèra.

Segon qualques fonts policèras, la polícia barrèt la fugida de l'assassin. Las donadas, pas encara del #tot clares, indican que lo terrorista tirèt primièr contra un veïcul policèr. La reaccion de la BST, la brigada especializada dins tèrra, foguèt immediata e acabèt amb la vida de la en atacant de 29 ans.

Dos jorns après la massacre al mercat nadalenca d'Estrasburg, coma una bèstia ferida, Chekatt èra encara a Neudorf, lo luòc fins ont i aviá pres un taxi e ont s'èra perdut la pista. Èra lo sieu quartièr, un airal que coneissiá palm a palm, e ont, segon an indicat qualques fonts als mejans de comunicacion francesa presents al luòc, poguèt aver recebut supòrt pendent aquelas oras. I a tanben l'ipotèsi que l'avertiment recèrca policèra lançada ièr per la polícia donèt los sieus fruchs 24 oras après. S'èra escartat la serada la "pista alemanda" e s'èran lançats de divèrsas investigacions dins la vila francesa ont foguèt fin finala detectat.

L'idèa d'un possible fuita cap a Alemanha sorgiguèt en se coneissent qu'aguèt de divèrses contactes dins aquel país, mas dins las darrièras oras se multipliquèron las fòrças especialas a Estrasburg, dins lo quartièr de Neudorf.

La chifra oficiala de mòrts per lo sieu atac arribèt a tres personas. Kamal, L'òme de l'Afganistan amb lo mainat en los sieus braces mentre caminava entre las estancadas del mercat moriguèt après unas paucas oras de mòrt mentala. KamalRecebèt un trach a sang freda al cap mentre sosteniá lo pichon de 3 ans en los sieus braces. Mentretant, lo menaire del taxi obligat a acompanhar Chekatt pendent la siá fugida revelèt que lo terrorista, que lo auciguèt pas per èsser musulman, li diguèt qu'aviá realizat la siá crusèla accion en supòrt "als fraires de Siria".

Après la tralha de l'assassin, qu'a 29 ans e 27 senténcias per delictes comuns sus las siás espatlas, i aguèt un pauc mai de 750 polícias. Lo nombre de mòrts a Estrasburg a aumentat en lo matin a tres, los ferits contunhan d'èsser 13 que cinc ne son grèus.